Sinterklaasbeleving Wijkerbaan

Zoals iedereen die zich normaliter hard maakt voor een mooie intocht of ander Sinterklaasevenement, hebben ook wij de traditionele vieringen dit jaar moeten annuleren. Waar normaal gesproken de Sint met een grote groep Pieten en Muziekpieten zijn intrede maakt, zal het dit jaar angstvallig stil blijven.

Toch willen wij de kinderen niet helemaal met lege handen achterlaten. Gelukkig was het schoencadeautjessysteem bij de Werkkamer van Sinterklaas altijd al Coronaproof. Jong en oud kan nog steeds een knutselvel ophalen en thuis omtoveren tot mooie schoen. Als de tijd daar is mogen zij hun schoencadeau op een veilige manier komen ophalen.

Maar alleen een schoencadeau en helemaal geen contact met de Sint? Dat kan niet, vinden wij. Daarom mogen ouders/verzorgers hun kind(eren) vanaf 12 november aanmelden voor de Sinterklaasbeleving.

Middels een strakke planning mogen kinderen uit één huishouden, begeleid door één volwassene uit datzelfde huishouden, gratis een kort gesprek houden met Sinterklaas. De Sint zal vanaf een geheime locatie door middel van een livestream verbinding met het kind/de kinderen kunnen praten. Komt er één kind op gesprek? Dan krijgt hij of zij 2 minuten gesprekstijd. Zijn er meerdere broertjes/zusjes samen? Dan krijgen zij gezamenlijk 5 minuten gesprekstijd. De volwassen begeleider blijft op een aangewezen plek wachten, op 1,5 meter van het personeel. Na afloop krijgen de kinderen nog een klein presentje als aandenken.

Let op, de inschrijvingen zijn gesloten.

U kunt uw kind(eren) opgeven vanaf 12 november 08:00 uur, met als sluitingsdatum 26 november 12:00 uur. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen. Formulieren buiten de aangegeven data en tijden worden niet in behandeling genomen. Bij deelname dient u akkoord te gaan met de voorwaarden en regels, welke zijn te lezen onderaan dit formulier. 

 

Sinterklaasbeleving Winkelcentrum Wijkerbaan 25 november 2020 en 2 december 2020

 

Natuurlijk is het van groot belang dat de Sinterklaasbeleving volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid verloopt. Daarom zijn er enkele belangrijke regels opgesteld:

 • Tussen 12 november en 26 november kunnen kinderen online worden aangemeld door ouders/verzorgers. Bij de aanmelding kan er een voorkeurstijd worden opgegeven. Hoewel wij ons zullen inzetten om aan deze voorkeur te voldoen, is er geen garantie dat de afspraak op die tijd zal worden gepland.
 • Per e-mail wordt er een afspraak doorgegeven aan de ouders/verzorgers. Deze afspraak dient te worden bevestigd. Gebeurt dit niet voor de aangegeven datum, dan wordt de afspraak vanuit de organisatie geannuleerd.
 • Het gezelschap dient zicht tussen 5 en 10 minuten voorafgaand aan de afspraak te melden en op te stellen in de wachtvlakken buiten pand 22 (naast “De Beren”). Wanneer een gezelschap te vroeg is wordt er verzocht buiten het winkelcentrum te wachten.
 • Is het gezelschap te laat? Dan vervalt de afspraak.
 • Bij klachten gerelateerd aan Corona dient er per e-mail te worden afgemeld. In dat geval wordt er gekeken naar een alternatief op een andere datum.
 • Het gesprek met Sinterklaas wordt aangeboden door de Ondernemersvereniging Wijkerbaan en is derhalve gratis. Gratis betekent echter NIET vrijblijvend. Na bevestiging van de afspraak wordt er van deelnemers verwacht dat zij ook daadwerkelijk komen.
 • Komt er één kind op gesprek? Dan krijgt hij of zij 2 minuten gesprekstijd. Zijn er meerdere broertjes/zusjes samen? Dan krijgen zij gezamenlijk 5 minuten gesprekstijd. De volwassen begeleider blijft op een aangewezen plek wachten, op 1,5 meter van het personeel. Ouders/begeleiders die de discussie aangaan over de wachtplaats of de gesprekstijd, zullen direct worden verzocht te vertrekken. 
 • Wanneer het gezelschap zich komt melden bij de organisatie, dienen zij zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie. Wanneer de aanwijzingen niet worden opgevolgd, behoudt de organisatie zich het recht om het gezelschap alsnog te weigeren.
 • Het is niet de bedoeling dat kijkers zich ophouden bij de ramen om de gesprekken met Sinterklaas te volgen. Publiek dat zich (herhaaldelijk) niet houdt aan aanwijzingen van organisatie, zal nadrukkelijk worden verzocht het winkelcentrum in zijn geheel te verlaten.
 • Tijdens de gesprekken kunnen er video's en/of foto's worden gemaakt door meerdere partijen. Bij het invullen van bovenstaand formulier gaat men automatisch akkoord met vrij gebruik van dit foto- en videomateriaal.
 • In principe is de Sinterklaasbeleving opgezet voor "gelovende" kinderen. Een iets oudere broer of zus die mee komt is uiteraard geen probleem, maar wij verzoeken vriendelijk doch dringend geen kinderen ouder dan 12 jaar op te geven. Is er sprake van een bijzondere situatie, bijvoorbeeld een verstandelijke beperking? Geef dit dan alstublieft aan bij de opmerkingen, dan kijken wij naar de mogelijkheden. 
 • Bent u of één van uw huisgenoten de afgelopen 30 dagen in aanraking met een Corona patiënt geweest, of is iemand in uw huishouden zelf positief op Corona getest de afgelopen 30 dagen? Dan wordt uw aanmelding helaas geweigerd. Als de organisatie het vermoeden heeft dat u toch in aanraking met Corona bent geweest, dan wordt er persoonlijk contact met u opgenomen. Indien er gegronde twijfel bestaat aangaande een mogelijke besmetting of recent contact met een besmet persoon, behoudt de organisatie zich het recht om uw reservering te annuleren. 

De Sinterklaasbeleving wordt u aangeboden door: